Het vakantieseizoen is officieel aangebroken. Ook het noorden van ons kleine landje heeft eindelijk zomervakantie en dat betekent dat veel families de komende weken op reis gaan. Op reis wil je ontspannen zodat je helemaal opgeladen en met goede herinneringen thuiskomt. Dan moet je je onderweg geen zorgen maken over je huis en of deze goed beveiligd is. In deze blog vertel ik je hoe je je voorbereidt zodat je met een gerust hart op reis kan en jouw huis afgesloten is als Fort Knox.

Investeer in goede sloten en beveiligingssystemen

Het begint allemaal met degelijke sloten op deuren en ramen. Zorg ervoor dat alle sloten stevig en van goede kwaliteit zijn. Overweeg ook om moderne beveiligingssystemen te installeren, zoals een draadloze beveiligingscamera, alarmsystemen en bewegingssensoren. Deze kunnen een afschrikkend effect hebben op potentiële inbrekers en kunnen je waarschuwen of de hulpdiensten inschakelen in geval van een inbraakpoging.

Laat het huis bewoond lijken

Een verlaten uitstraling van je huis kan aantrekkelijk zijn voor inbrekers. Creëer de illusie dat er nog steeds iemand thuis is door enkele trucjes toe te passen. Vraag een buurman of vriend om regelmatig de gordijnen te openen en te sluiten, de post weg te halen en af en toe een auto op de oprit te parkeren. Ook het instellen van tijdschakelaars op verlichting kan helpen om je huis er bewoond uit te laten zien.

Deel je vakantieplannen niet op sociale media

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je vakantieavonturen te delen op sociale media, is het beter om dit pas te doen nadat je terug bent. Het delen van je vakantieplannen kan inbrekers namelijk op ideeën brengen en hun laten weten dat je huis onbewaakt is.

Vraag buren om een oogje in het zeil te houden

Het hebben van goede buren kan van onschatbare waarde zijn als het gaat om huisbeveiliging. Vertel je buren over je vakantieplannen en vraag hen om een oogje in het zeil te houden. Ze kunnen verdachte activiteiten melden en je huis in de gaten houden terwijl je weg bent. Daarnaast kun je hen ook om updates vragen, zo weet je wat er gaande is.

Schakel een beveiligingsbedrijf in

Als je extra gemoedsrust wilt, kun je overwegen om een beveiligingsbedrijf in te schakelen dat je huis 24/7 bewaakt. Veel van deze bedrijven bieden ook diensten aan waarbij ze regelmatig rondes maken en de status van je huis controleren. Maar in veel gevallen nemen mensen genoegen met een op en top goed beveiligingssysteem. Dit kan al voor veel rust en veiligheid zorgen.